Кипърският Анортозис е поставил прекалено висока цена на Рикардо Лаборте. Ръководството на клуба е поискало от ЦСКА 2 милиона евро за Рикардо Лаборде. Както е известно, “червените” искад да привлекат колумбиеца, но кипърците вече отхвърлиха една оферта на тима.

Шефовете на "Старата госпожа" недолюбват техничаря, но искат да ударят джакпота с неговата продажба, пише “Стандарт”. Колумбиецът бе любимец на Станимир Стоилов и беше задържан с договор до 2013 г. по негово настояване.

За Лаборде Анортозис е платил на Атлетико Уила 50 000 евро и трябва да внесе още 200 000 за 2-годишен наем. Преди "червените" интерес към Лаборде са имали и израелци, но кипърците са се изсмели на офертата от 750 000 евро. Макар че често се контузва, Рикардо е безценен.  "Той сам бие отборите", твърдят за него в Кипър.

"Няма такъв футболист. Всички мразим, когато трябва да играем срещу него на тренировките. Мислиш, че можеш да му вземеш топката, тръгваш, но той вече те е задминал. Доста неприятен тип. Има невероятна техника на скорост", разказва бившият национал Станислав Ангелов.

Освен в Антортозис колумбийското чудо е играл за още два чужди отбора - Наутико (Бразилия) и Лугано (Швейцария). От ЦСКА обаче са категорични, че ще се борят докрай за него и ще досаждат всеки ден на шефовете на кипърския клуб, докато не клекнат на по-ниска сума.