Топреферът Антон Генов е провокирал бунта, който ЦСКА вдигна срещу отсъжданията на Стефан Спасов в мача с Литекс (1:1), пише в. “Меридиан Мач”. Именно международният арбитър посъветвал Емил Костадинов към кои отсъждания на Пастата да предяви претенции.
 
След срещата шефовете на ЦСКА настояха за оставката на предстедателя на комисията Коце Костадинов, а странните им претенции стигнаха дори до искания за нов конгрес.
 
Хора от ложите на “Васил Левски” разкрили пред изданието, че Антон Генов изгледал мача с Литекс в компанията на Емил Костадинов и бившия шеф на “армейците” Стойне Манолов, като непрекъснато коментирал ситуацията с Коща.
 
Предполага се, че “червените” ще лобират за Генов да бъде следващия съдийски шеф. Догодина габровецът навършва 45 години и това според нормативните документи означава край на кариерата му на терена.
 
Желанието на рефера да ръководи не му е чуждо и той от няколко години е член на Управителния съдет и заместник председател на Асоциацията на българските съдии.
 
Интересното е, че този кръг Генов получи доверието на Съдийската комисия да свири софийското дерби между ЦСКА и Славия. В последните пет мача под ръководството на Антон Генов “армейците” са записали 2 победи (2:0 над Левски и 5:1 над Локомотив (София), като има и три нулеви равенства (Черноморец, Берое и Левски)./БЛИЦ