Ръководството на Нетфохимик не планира да прави промени в треньорския щаб въпреки влизането в А група, обявиха от клуба. Антон Спасов остава треньор. Друг бивш футболист на бургазлии - Станимир Димитров, ще е негов помощник. Спасов пое Нефтохимик в началото на април, след като за незадоволителни резултати от тима бе освободен предшественикът му Димчо Ненов. За малко повече от месец начело на зелените той записа 4 победи и 1 загуба, които се оказаха достатъчни за влизане в елита.

Преди това наставникът работеше в школата на Черноморец, където беше начело на юношите старша възраст. Спасов има 9 сезона като футболист с екипа на Нефтохимик, като през 1997/98 става голмайстор на А група със 17 попадения заедно с Бончо Генчев (ЦСКА).
Бюджетът на Нефтохимик за А група ще е над 1,5 милиона лева. Това разкри изпълнителният директор Благомир Митрев. Кметът на Бургас Димитър Николов лично се е заел с намирането на 6-7 фирми за спонсори, които да осигурят по-голяма част от средствата.

„Над милион и половина лева трябва да има отборът, за да бъде сигурен и стабилен в А група. Това ще е бюджетът", каза Митрев, цитиран от "Тема спорт". Той обяви, че тимът вече е започнал работа по селекцията. Тя обаче няма де мащабна, като ще включва предимно млади и местни кадри.

Очаква се на клуба да бъдат дадени за ползване терени във Ветрен, който се намира на около 15 километра от Бургас. Преди време тази база е била ползвана от другия местен тим Черноморец.

В момента от Нефтохимик провеждат своите тренировки на стадион "Червено знаме" в бургаския квартал "Долно Езерово". И в А група Нефтохимик ще домакинства на "Лазур", като ще дели стадиона с Черноморец.