Старши треньорът на новия Локомотив (София) Антон Велков коментира перспективите пред отбора и обясни кои са приоритети пред ръководството в момента.

"Никога не съм си го представял. Аз бях треньор на Локомотив, когато той още съществуваваше. Тогава също ситуацията беше много тежко. Тъй като съм израснал тук, никога не съм имал илюзията, че ще дойда в отбор, в който всичко е наред. Локомотивците се търсят единствено и само в най-тежките моменти, но честно – не съм си представял, че мога да попадна в такава ситуация, призна Велков в предаването „Гол“ в ефира на Bulgaria On Air.

- Още през 1997 година, когато заминах за Падерборн, не ми трябваше да много време да разбера, че до 29-ата си година съм си загубил времето в България.

Нещата с припознаването стоят по следния начин: едва ли е необходимо да говорим за сериознонстта на хората, които се наемат да създадат този нов Локомотив. Ние, локомотивците, сме били изключително скромни хора, но заради нея стигнахме дотук. Трудно е да съпоставям това, което се случи в последните месеци, с идеята какво трябва да се създаде в момента. Ако нещо може да се припознае в нашия клуб, това са лицата, личностите, които трябва да се припознаят като истински локомотивци. Пропуснатите титли и купи не вредят на нашата самоличност, по-важното е да съществуваме. Ние сега даваме на Локомотив всичко, което той ни е дал на нас. Съществуват много имена, които могат да бъдат казани като локомотивци, и съм убеден, че те ще направят всичко, което е нужно да се направи за начало.

Относно Петър Касев Кирил Льосков...Мога да кажа това, което мисля за себе си. Наслушах се на коментари и се нагледах на репортажи. Аз лично не знам кой изпрати тези хора, но за мен нямам никакво съмнение, че те не дойдоха, за да върви Локомотив. Те дойдоха, за да го няма Локомотив.

Относно футболистите чисто документално, те нямат право да упражняват професията си в друг клуб. В неделя има мач и не се знае какво ще стане, у нас особено лошите неща могат да се случат много бързо. Идеята за нов клуб – за първи път от 20 години насам виждам в лицето на Иван Василев президент на клуб в България, който поглежда надолу, преди да гледа нагоре. В момента целта е да се съхрани школата. Това е, което ни различаваше от другите тимове през годините. Другото е, че този тим ще бъде изключително трудно да се окомплектова и да изглежда като отбор. За нас приоритет е да се запазят децата от школата."