Наставникът на Локомотив (София) Антон Велков изведе група от 23-ма футболисти за първата тренировка на тима от лятната подготовка. Както е известно, "железничарите" се класираха в Югозападната "В" група, но има вероятност да бъдат поканени във Втора лига ("Б" група).

"Мисля, че ако има развитие, всички ще разберат, защото не само нашият отбор е в очакване на обявяването на "Б" група. Едно нещо мога да ви кажа със сигурност – ще играем най-малко във "В" група, защото си го заслужихме това право. Естествено, имаме желание за покана, но това вече е нещо, което не зависи от нас. Малко ни се объркват плановете и сега се събира старият отбор, който завърши първенството. А как ще се променят нещата – всичко зависи от това решение", каза Велков.

"Аз мисля, че това е един прецедент, който действително е труден за решаване. Много рядко в първенствата и в другите държави се случва подобно нещо – да има пренареждане и рестарт. Нещо, което е свързано с много правни неща, много лицензионни изисквания. Мисля, че този процес действително е много труден, и най-вероятно това е причината да се бави това решение. Естествено, че хората от Футболния съюз добре знаят, че времето страшно притиска отборите. Тази седмица трябва да има яснота", коментира специалистът.

"Толкова сериозна подмяна на състава като при ЦСКА няма да правим. Това, което ни очаква, да можем да го поемем като удар. Политиката, която ще следваме, е действително да помогнем на нашите български играчи да се развиват", добави Велков.