Антон Велков е новото име сред вариантите за постоянен помощник на новия национален селекционер Лотар Матеус, пише в. “24 часа”. За европейската квалификация в Уелс на 8 октомври и контролата със Саудитска Арабия 4 дни по-късно в Истанбул на германската футболна легенда ще асистират временно Цанко Цветанов и Михаил Мадански. След тези мачове ще бъде оформен щабът на Матеус.
 
Велков се раздели с Миньор в началото на месеца. С пернишкия клуб юношата на Локо (Сф) направи серия от успешни мачове през миналия сезон. След него той се нареди на 3-о място в анкетата на Асоциацията на българските футболисти. Голямо предимство за Велков ще бъде владеенето на немски език. Преди да се върне в Надежда през 2000 г., той изкара три сезона в германския Падерборн. Освен това локомотивецът има набран опит във вършенето на оперативна работа, който събра като помощник в щаба на "железничарите" след края на кариерата си. Вариант за асистент е още един немскоговорещ треньор - Петър Александров.
 
Преди да се върне в България, Матеус пък най-вероятно ще се отбие в Будапеща. Там бившият национален селекционер на Унгария има просторен апартамент, в който се намира и по-голямата част от багажа му. Очаква се 49-годишният немец да кацне в София в четвъртък, а вечерта да бъде на Националния стадион "Васил Левски" за мача от Лига Европа ЦСКА - Порто./БЛИЦ