Антони Здравков вече не е треньор на "Ботев" (Враца). Причините, поради които наставникът няма да поднови договора си, не са финансови.

„Много малко са хората, на които имам доверие в града и клуба, имам и семейни проблеми, но те не са водещи за моето окончателно решение", коментира пред "Конкурент" Тони Здравков.

Специалистът уточни, че в това число не влизат феновете и ръководството на отбора, с които е в прекрасни отношения и на които е имал и продължава да има 100% доверие.

„Говоря за хората, които са встрани от клуба и пречеха през цялото време на тима. Благодаря на верните привърженици, които подкрепяха отбора и трябва да продължат да го подкрепят, без значение дали аз съм старши-треньор или не. Още веднъж повтарям, че не съм обиден на феновете и на ръководството", допълни Здравков.

Наставникът съобщи още, че на този етап прекратява кариерата си на треньор - „В последната година ми се насъбраха доста проблеми и мисля да си дам малко почивка."

Все още не е ясно името на новия треньор на "Ботев". „Засега не сме говорили с никой. Искахме Тони Здравков да остане начело на тима, но при така създалата се ситуация, спешно ще търсим негов заместник", коментира спортният директор на врачани Валентин Станчев.