Младежките ни национали от вчера са в Словения, а снощи проведоха официалната си тренировка преди европейската квалификация срещу тима на домакините. Възпитаниците на Антони Здравков се подготвяха в продължение на 60 минути на "Арена Здежеле" в Целие в пълен състав. Селекционерът ще може да разчита на всички 20 футболисти, повикани за последните двубои от група 9 на квалификациите за Евро 2019 срещу Словения и Люксембург.

Двубоят срещу домакините (днес от 19:00 часа българско време) е с огромно значение за второто място в групата, което в момента се заема от Словения. България изостава на 5 точки от бившата югорепублика, но при победа ще увеличи значително шансовете си за призово класиране. В последния кръг от борбата на Словения предстои гостуване на лидера в групата Франция, който до този момент има пълен точков актив. 

Селекционерът Антони Здравков ще изведе тима в последните си два мача, след което ще застане начело на Лудогорец. Това вероятно ще са последни срещи в младежкия национален отбор и за много от футболистите, които прехвърлят позволената възраст. Затова те се очаква да излязат пределно мобилизирани в двубоите със Словения и Люксембург (на 16 октомври). 

До последно под въпрос за мача днес е Антонио Вутов, който има здравословен проблем. 

Вероятен състав на България: Наумов, Костадинов, П. Христов, Велков, Лясков, Карабельов, Юсеин, Вутов, Милев, Йомов, Кръстев