Треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков очаква труден двубой срещу “Ботев” (Пловдив). Мачът от 13-тия кръг на “А” група е в събота (17 ноември) от 14:30 часа във Враца.

„Ботев” Пловдив е един от солидните отбори в българското първенство през този сезон. Показаха силни игри, направиха добра селекция и успяха да се сработят. Чака ни двубой, който в никакъв случай няма да бъде лесен както за нас, така и за тях. Надявам се да стане оспорвана среща, от която да излезем с чест и достойнство. Надявам се след добрата игра срещу “Левски”, въпреки че не спечелихме точки, да се повдигне самочувствието на момчетата. От понеделник съм ги предупредил, че в главите им е останало единствено колко добре сме играли срещу “Левски”, и ако разчитаме само на това, срещу “Ботев” ще имаме проблеми. По-добре да играем добре и да печелим – това е моят принцип. “Ботев” няма с какво да ни изненада“, каза Здравков.

“Няколко мача съм им гледал - два на живо, три на запис, така че съм добре запознат. Познавам 90 процента от футболистите им като лични наблюдения в годините. Има двама-трима чужденци. През лятото се случи така, че двата отбора тренирахме в Тетевен, дори спяхме в един и същи хотел. Така че имах възможност да наблюдавам и тези чужденци“, допълни още специалистът.

„Освен наказанието на Ники Маринов, имаме и други проблеми, които да решаваме. Ще се опитаме да възстановим определени хора, които в момента не тренират с отбора. Ако не успеем, ще разчитаме на наличните футболисти. Жайро е с най-тежки проблеми. Получи травма в края на мача с “Левски”. До момента не е тренирал с отбора, така че не мога да кажа дали ще вземе участие срещу “Ботев”, завърши Антони Здравков./БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА