Миньор (Перник) приема Славия от 15:30 часа в първи 1/4-финал за Купата на България. И в двата отбора могат да се похвалят с нови нападатели, които се очаква да дебютират днес. Славия вече уреди Мирослав Антонов, след като се разбра с колегите си от Лудогорец. Наставникът на "белите" Велислав Вуцов смята да заложи на бившия нападател на "Левски" в днешното гостуване в Перник, докато Даниел Златков няма да вземе участие в двубоя. БЛИЦ разбра, че в лагера на най-стария столичен клуб решили да запазят титулярния защитник за предстоящото в събота домакинство на Черно море от "А" група. Златков има 8 жълти картона от началото на сезона и ако и днес беше санкциониран, щеше да отпадне от сметките на Вуцов за двубоя с "моряците".

Треньорът на Славия най-вероятно ще направи и други промени в състава си за гостуването на Миньор. Очаква се след контузия да се завърне опитният японски халф Дайсуке Мацуй.

Пред дебют за Миньор пък е нов нападател, който беше привлечен в навечерието на мача със Славия. Вчера първа тренировка с "жълто-черните" направи 25-годишният Франк Оливие Маду. Футболистът е родом от Кот д`Ивоар, но е с френски паспорт. Маду е юноша на Тулуза, а през есента е играл за швейцарския втородивизионен Вил. В кариерата си тъмнокожият таран е минал още през Йънг Бойс, Грасхопър и Заря (Луганск).

Под въпрос за днешния мач е Адриан Олегов, който се завърна в Миньор, но до снощи не беше пристигнала жълтата му карта от чужбина.

Ако Николай Тодоров-Кайзера не може да разчита на Маду и Олегов, няма много опции за промени в състава. В нападение отново ще се разчита на тандема Петър Петров - Томислав Павлов, подпомагани по двата фланга от Джиби и Йордан Йорданов. В средата на терена пък се очаква да действат Стоян Стефанов и Ахмед Хикмет.

В пернишкия лагер единствено Георги Божанов е с контузия, докато Славчев и Александър Александров започнаха тренировки с останалите си съотборници. Двамата обаче отпаднаха от групата за срещата.