Аполония (Созопол) продължава звездната селекция и ще гони първото място в първенството на "А" областна група - Бургас. След като към тима се присъедини ветеранът Радостин Кишишев, съотборник му стана и друга легенда на бургаския футбол - мениджърът Милен Георгиев. Освен това Аполония привлече още Иван Площаков от Марица, Пейчо Делиминков, както и освободеният наскоро от Нефтохимик вратар Костадин Георгиев.

"Иван Площаков ще играе за созополския клуб Аполония, който се състезава в "А" ОФГ Бургас. Площаков за последно бе в редиците на Марица. От известно време той работи и живее в Бургас, поради което е решил да продължи да се състезава в отбор от региона. Созополският тим има доста интересна селекция. Освен Площаков в отбора личат имената на легендата на бургаския футбол Милен Георгиев, който е и футболен мениджър. Тимът привлече бившия национал Радостин Кишишев, защитникът Пейчо Делиминков, играл за Нефтохимик, Берое и Миньор (Перник)", потвърдиха от Марица.

„Ще играя за Аполония, ще помагам на отбора, когато имам възможност. Винаги когато мога ще идвам ще бъда на стадион „Марица“, за да гледам „жълто-сините“. Пожелавам успех на отбора. За Марица мога да говоря само и винаги добро. Надявам се да имам възможност някой ден отново да облека „жълто-синята“ фланелка“, каза Площаков за фейсбук страницата на Марица.

Пльоко е роден е на 1 февруари 1986 г. в Пловдив. Играл е за Асеновец, ЦСКА, Марица, Родопа (Смолян), Спартак (Пловдив), Киети (Италия), "Ботев" (Пловдив), Оборище (Панагюрище) и отново Марица. Има 4 мача за младежкия национален отбор. За Марица през сезони 2005/06 и 2006-есен има общо 35 мача в "Б" група и 12 гола. През сезони 2014-пролет: 11 мача в "А" ОФГ и 10 гола, 2014-есен: 8 мача във "В" група и 5 гола. Общо за Марица има 54 мача и 27 гола.