Новият член на Първа лига Арда започна подготовка за историческото си първо участие сред елита на българския футбол. Наставникът Стамен Белчев събра футболистите, които вчера и днес минават медицински прегледи. По-късно групата заминава за Банско, където ще продължи първата част от своята подготовка. Там футболистите ще бъдат настанени в супер луксозния комплекс „Катарино СПА“, където ще имат на разположение най-добрите условия за подготовка и възстановяване.

До този момент Арда официално има подписан договор с един играч. Това е вратарят Николай Банков, който идва от Ботев (Враца).

Очаква се до края на седмицата към отбора да се присъединят още двама футболисти.

Както БЛИЦ СПОРТ вече съобщи, пред договор с Арда е и Александър Георгиев, играл за последно в Етър. 

В Банско новакът в Първа лига ще остане до 29 юни и ще изиграе две контроли. Първата е на 22 юни с Поморие, а втората е предвидена за 26 юни с румънския Академика Клинчени, който от тази година ще играе в Първа румънска лига. Третата проверка на Арда ще е на 29 юни срещу Ботев (Пловдив), като срещата ще се играе на стадиона в Коматево. 

Тимът ще бъде официално представен пред феновете на 6 юли в Кърджали с мач срещу Ботев (Гълъбово). Всички срещи привържениците на Арда ще могат да ги наблюдават на живо в ютуб канала на ПФК Арда.