Локомотив (Пловдив) е на път да остане без капитана си от миналото първен­ство. Договорът на Веселин Марчев изтече и той не е подновен до този момент. 28-годишният кадър на "черно-бялата" школа е свободен агент и от това най-веро­ятно ще се възползва новак­ът във Втора лига Арда. Кърджалийци са амбицирани за незабавна промоция в Първа лига, информира "Тема Спорт". Край язовир "Студен кладенец" вече играе доско­рошният съотборник на Марчев при "черно-белите" Пламен Крумов. От Арда на "Лаута" пък бе привлечен Ге­орги Кременлиев - син на спортния директор на нова­ка Емил Кременлиев.

Арда вече договори за­щитника Румен Сандев от Пирин (Благоевград) и халфа на Верея Венцислав Бенгюзов. Вчера Арда подписа и с друг играч на заралии - Геор­ги Андонов.

Емил Кременлиев заяви, че отборът ще се бори за ди­ректна промоция в най-висо­кото ниво на родния фут­бол. "Очакваме добра игра и първо място. Беше трудно да съберем футболистите и да стартираме проекта. После, когато си повярвахме, целта вече беше Втора лига и се работеше в тази насока. Сега ще гоним промоция в елита. Проблемът е, че не са един и два преките конку­ренти. Доколкото чух и раз­брах, поне пет-шест клуба изразиха същите амбиции. Има и традиционно добри отбори, които от години са във Втора лига и се предста­вят на ниво. Очаквайте и други сериозни нови имена при нас. На този етап не мо­га да загатна нищо. Опове­стяваме тогава, когато има подписан договор. Водят се разговори. Търсим нови игра­чи навсякъде - нападатели, защитници и халфове. Само вратари не", каза бронзо­вият медалист от САЩ`94.