Арда (Кърджали) записа престижна победа с 2:1 над руския Рубин (Казан) в третата си контрола на лагера в Турция. За родния тим на два пъти се разписа Тонислав Йорданов, наричан Тончо от треньора си Александър Тунчев. 

Първото интересно положение в срещата беше в 26-ата минута, когато Тонислав Йорданов стреля покрай вратата. Малко след това новото попълнение на Арда Борислав Цонев опита да отбележи, но вратарят на Рубин спаси.

Половин час след началото на срещата момчетата на Тунчев поведоха. Принц центрира в наказателното поле, вратарят на Рубин увисна, а топката кацна на главата на Тонислав Йорданов, който я засече в мрежата за 1:0.

В 37-ата минута падна и второ попадение за Арда. Йорданов бе точен от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на бранител на руския отбор. 

С първата си ситуация в срещата играчите на Рубин вкараха гол. След центриране от корнер Грицаенко бе изпуснат от българската защита и с глава вкара за 2:1. 

В 63-ата минута Мартинович пропусна да засече топката отблизо. Малко по-късно руснаците имаха нов шанс, но Вада стреля в аут. 

Припомняме, че Рубин (Казан) игра тази зима и със Славия, побеждавайки с 3:1, както и с Ботев (Пловдив) в контрола, която "канарчетата" спечелиха с 1:0.

Последната контрола на Арда в Турция е срещу казахстанския Тобол на 8 февруари.

Съставът на Арда: 1. Анатолий Господинов, 20. Деян Лозев, 18. Джелал Хюсеинов, 4. Милен Стоев, 12. Ебенезер Принц, 80. Лъчезар Котев (к), 21. Борислав Цонев, 7. Абубакар Тунгара, 33. Иван Тилев, 26. Ел Мами Тетах, 18. Тонислав Йорданов

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024