По повод предстоящия първи исторически мач на Арда (Кърджали) в Първа лига срещу Ботев (Пловдив) на 13 юли от 18,30 часа, клубното ръководство информира, че всички деца до 10 години ще влизат безплатно на "Арена Арда".

Колкото до мaлолетните и непълнолетните лица под 18-годишна възраст, те ще бъдат допускани срещу попълнена декларация от техния придружител. Бланките ще бъдат достъпни на касите при стадиона.

Арда също така ще се включи в благотворителна кауза. На всички входове на "Арена Арда" ще бъдат сложени специални кутии, в които всеки може да направи дарение. Средствата са за малкия Алекс, на който трябва да му бъде направена чернодробна трансплантация. Той е само на 3 месеца. Детето страда от 'билиарна атреза' - липсват жлъчните му пътища или са силно увредени. Необходимата сума за тежката операция е 250 хиляди евро. Освен това клубът ще подари футболна топка с автографи на целия отбор на родителите на Алекс, която ще бъде разиграна на специален търг, който да набира средства за операцията на Алекс. Всеки, който желае да се включи в наддаването може да направи това във "Фейсбук" групата "Благотворителен базар за бебе Александър - Робърт". Цялото спортно-техническо ръководство на Арда също ще се включи в благотворителната кауза.

Кърджалии отправиха молба до привържениците си да закупят предварително билети за мача с Ботев Пловдив, за да се избегне струпване на касите в часовете преди мача. Работното време на касите днес и утре е от 17 до 20 часа, а в деня на срещата от 9 часа до края на първото полувреме. За улеснение на феновете, те могат да купят билет и онлайн на в bestticket.bg , както и от касите на бензиностанции OMV, Office 1 и книжарници Orange. Целият сектор А "Ложа" е разпродаден. Цените са следните:

Сектор А – 7 лева

Сектор В – 10 лева

Сектор Б – 5 лева