Един фаворити за промоция в Първа лига Арда (Кърджали) си тръгна с трите точки от гостуването в Радомир на местния Струмска слава. Избраниците на Стойчо Стоев спечелиха с 3:1 след голове на Димитър Законов в 52-ата минута, Ахмед Осман (61) и Венцислав Христов (75). В 90-ата домакините стигнаха до почетно попадение, след като Ерай Карадайъ реализира автогол.

С победата Арда събра 31 точки и запази третата си позиция и дистанцията до втория Монтана. Нещо повече, момчетата на Стойчо Стоев дръпнаха с две точки на ЦСКА 1948, който се издъни при визитата си на Черноморец (Балчик) - 0:0. Струмска слава остава на 11-ата позиция с 19 точки.  

Веднага след загубата домакините изразиха недоволство от съдийството на Ивайло Стоянов. "Не ни достигна футболно майсторство. Имахме две положения, които трябваше да изиграем по-добре. Те ни вкараха от едно положение. Затова тези футболисти взимат по-големи заплати. Не знам дали да коментирам съдийството. Не искам да се оправдавам с реферите. Ще кажа само едно изречение: “За едни сватба, за други погребение”. Явно съдията не е повлиял. Просто този човек знае как да го направи. Вината е изцяло в нас", коментира треньорът на Струмска слава Владимир Димитров.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019