Столичната футболна академия "Арес" се представи на високо ниво на националния турнир "Футболни звезди на България". 

Ето какво написа треньорът от Академята Росен Танев за представянето в Бургас:

"Национален Турнир " Футболни Звезди на България " се проведе за поредна година в гр.Бургас организиран от ДФК Звездичка.

Академия Арес участва с две гарнитури 2007-а и 2008-а година. Дните прекарани в черноморският град бяха изпълнение с много емоции, както на терена така и извън него. Радващото за екипа на Академия Арес, че поредна година затвърждаваме участието си като претендент за титлата. Малшансът споходи 2007-а година да достигнат до финал и да се борят за златото. В крайна сметка децата на Росен Танев завоюваха престижното трето място. Интересен момент в този турнир е, че  децата от 07 набор играха формат футбол 11, който е непознат за тях. Останалите отбори участващи играят този формат от 6 месеца, затова  и треньорският екип е възхитен от представянето им. Петър Люцканов бе удостоен с признанието за най-полезен играч на турнира. 

В същият борбен дух набор 2008 в последния си мач от груповата фаза имаше един гол преднина, който бе достатъчен за полуфинал, но уви в края на мача изпълнение на пряк свободен удар донесе точка на ДФК Звездичка. Този гол бе решаващ за изхода и класирането за призови места. Набор 2008 обаче може да се похвали с купата за феърплей, която бе присъдена на тима.

През тези 5 дни малките футболисти на Арес преминаха през незабравими емоции не само от футболно естество, но и от емоционално. 

Гордеем се с Вас, ареси.

П.С: Съдбата подкрепя смелите!".

В същото време новосформиран набор 2011 взе участие в Коледен турнир по футбол 5.

"В първия мач изобщо като набор изиграхме, децата бяха много мотивирани, като на два пъти повеждаха в резултата с голове на Денис Мустафов и Мартин Георгиев, но допуснаха изравняване. 

Вторият мач бе срещу Царско село, като отново бяхме по-добрия отбор на терена, поведохме 2:0  с два гола на Боян Манов, но разконцетриране в края доведе до изравняване с голове от фал и автогол.

В третият двубой се изправихме срещу Лъвчетата, а там в много здрава битка двата отбора си поделиха по една точка след 0:0.

Четвъртият мач бе срещу силният отбор на Олимпия, който спречели първите три мача с разгромни победи. Малките ареси стояха като равностойни, имаха шанс да поведат в резултата, но гредата спаси противниковия отбор. С много дисциплинирана игра в защити и раздаване от всички деца, малко не ни достигна да вземем нещо и от този двубой.

Най-малките Ареси приключиха първият си турнир като набор с 3 равни мача и една загуба от бъдещия шампион, но показаха, че са отбор който не се предава и може да затрудни всеки изпречил им се на пътя", разказа треньорът Ангел Павлов.

Академия Арес набира деца от набор 2007 до набор 2011.