Девет фенове на ЦСКА бяха арестувани днес. Новината бе потвърдена от Столична дирекция пред БЛИЦ. Задържани са привърженици, за които има данни, че са участвали в безредиците преди, по време и след дербито с “Левски” на 26 февруари.

“Феновете са разпознати по материали от охранителните камери и снимков материал. По-късно ще бъдат изправени пред съда. Възможно е да бъдат осъдени по бързата процедура”, заявиха от пресцентъра на Столична дирекция пред БЛИЦ.

Феновете са изведени от домовете си. Това е само първата акция на органите на реда, допълниха от МВР. Има още заподозрени лица, но срещу тях все още няма събрани нужните доказателства.

На 26 февруари фенове на ЦСКА бяха изкарани от сектор “Г” на стадион “Георги Аспарухов” на полувремето на дербито с “Левски”. Агитката на “червените” счупи предпазната ограда, след което атакува органите на реда с камъни, павета и други предмети. Полицаите изтикаха привържениците извън стадиона и през второто полувреме ЦСКА остана без публика. След изкарването от сектора за гости “червените” фенове предизвикаха масови безредици в центъра на София./БЛИЦ