Един от известните фенове на "Ботев" (Пловдив) беше задържан от полицията след инцидент на мача с Локомотив София (4:1) в събота. Треньорът на столичните "железничари" Стефан Генов беше уцелен с бутилка вода, след което изпадна в лек несвяст.

След бързата реакция и добрата работа между "Ботев", МВР и охранителната фирма "Алфа СОТ" е задържан виновникът за инцидента. Това е Георги Митков Георгиев по прякор Челсито.

"ПФК Ботев остро осъжда подобно поведение, което рязко контрастира с имиджа на клуба и реномето на "жълто-черната" публика, която и в този ден даде горещата си подкрепа на отбора, въпреки суровото време навън. Привържениците на Ботев са доказана марка в българския футбол и са синоним на вярност и безрезервна подкрепа. Смятаме за недопустимо, заради постъпките на отделни лица, да страдат хиляди любители на футбола, поради което ще вземем всички необходими мерки да предотвратим подобни инциденти в бъдеще", заявяват от клуба.

"Хулиганските прояви нямат място на мачовете на "Ботев". Клубът се е устремил към изграждане на безупречна европейска визия, която разчитаме да отсее и утвърди единствено положителните черти в манталитета на ботевистите", допълват от пловдивския клуб./БЛИЦ

4_3.jpg