Човекът, опитал да вербува юношески национали точно преди заминаването на отбора за Европейското в Унгария, е бившият вратар Даниел Гяуров. Това стана ясно по-рано днес, след като от БФС разкриха за скандала с "черното тото".

Сайтът за детско-юношески футбол Viasport.bg показа снимка на въпросния играч от престоя му в Локомотив (София). Тя е от мач в Елитната група до 19 години между "железничарите" и Литекс, игран на 5 декември 2012-а.
____________.jpg
Роденият през 1995 г. Гяуров, освен в Локо (Сф), се подвизава за кратко и във Видима-Раковски. Около него винаги са витаели съмнения, предвид някои доста елементарни голове, които пускаше. А и в двата въпросни отбора имаше скандали, свързани със симулативна игра.

Гяуров не е единственият човек, свързан с мафията на "черното тото", който е опитал да се свързва с играчи преди Европейското. Всичко се случва в Правец - по време на последния лагер. И не само един футболист е бил под прицел. Но е пределно ясно, че Гяуров е дребна риба, въпросът е сега дали разследването ще стигне "по-високо". Че има нещо нередно в състава, стана ясно на летище "София" - точно преди заминаването. Треньорът Александър Димитров бе видимо изнервен, отказа да говори пред медиите и само загатна за тежък проблем. Беше на езика му и след мача с Украйна в Папа, когато загатна за някои "обстоятелства" около отбора.

Това, което със сигурност стана ясно днес е, че селекционерът и щаба на отбора научават за опита за пробив в тима вечерта преди тръгване. Няколко футболисти отиват при Димитров и му казват, за което той разказа пред БЛИЦ. Следва освобождаване на един играч и промяна в групата. Обстановката е пред взрив, но някак положението е удържано, никой не обелва и дума, преди днес БФС да обяви официално за организирана акция и задържане.

Уведомен е президентът на БФС Борислав Михайлов, който пристигна в Дьор точно преди първия мач с Германия, заедно с отговорника за борбата с "черното тото" в БФС Марио Костурков. Последният остана до третия сблъсък на нашите, като по време на престоя си е участвал в лекцията на УЕФА за симулативната игра. Костурков също така е разговарял с футболистите от селекцията на Александър Димитров. Реално разследването вътре в тима продължава на унгарска земя.

БЛИЦ направи ексклузивно разкритие, че Гяуров се е срещнал на бензиностанция край Правец с един от юношеските национали преди заминаването на "трикольорите" за Европейското в Унгария. Мълвата е, че това е бил Стивън Петков, който това лято смени "Левски" с Лудогорец. Той беше един от освободените от Александър Димитров преди заминаването за Унгария. Другите бяха Димитър Тодоров (Черноморец), Владислав Мисяк ("Левски"), Емил Стоев (Славия) и Георг Василев (Локомотив София).

Както експертът по почтеността в БФС Марио Костурков, така и Александър Димитров, не пожелаха да разкрият пред БЛИЦ името на футболиста от юношеския национален отбор. Селекционерът на България обаче съобщи, че има още замесени играчи, не е само един.