Поредният футболист, който отпадна от сметките на треньора на "Ботев" (Пловдив) Милен Радуканов си намери нов отбор. Ирфан Юсеинов-Арфата подсили Любимец. 23-годишният офанзивен халф разтрогна договора си с „канарчетата” по взаимно съгласие и вече се разбра с лидера в Източната „Б” група за контракт за период от 1,5 години.

Първоначално имаше вариант Арфата да бъде преотстъпен в друг клуб, но в крайна сметка самият футболист пожела на напусне „Колежа”. Така кадърът на Марица ще играе за един от главните конкуренти на "Ботев" за спечелване на промоция за „А” група.

От вчера Юсеинов е на лагер с Любимец в Сандански, информира plovdivutre. Според запознати Арфата е крайно разочарован от решението на спортно-техническия щаб на „канарчетата” да не му даде шанс да се докаже в отбора през пролетта. Затова сега е амбициран да натрие носа на хората от „Колежа”, които го пренебрегнаха, като даде всичко от себе за завоюването на първото място в Източната „Б” група с тима от столицата на дините, за да им докаже, че е имал място при „жълто-черните”.