Холандският нападател Сьорд Арс и още четирима нови ще направят неофициалния си дебют за "Левски" в контролата с Локомотив (София), която стартира в 18 часа на стадиона в столичния квартал "Надежда". Мачът е бенефис на бившия футболист на двата тима Георги Марков, който завърши кариерата си при "железничарите".

Празнуващият днес 35-ия си рожден ден Георги Иванов гласува доверие на върха на атаката на Арс, който беше привлечен от втородивизионния холандски Цволе за заместник на продадения във Фрайбург Гара Дембеле.

По крилата ще атакуват Даниел Младенов (вдясно) и закупеният от Берое Тодор Христов (вляво). Зад Арс ще действа Дарко Тасевски, който е спряган за трансфер в чужбина, но на този етап продължава да е футболист на "Левски".

Гонзо гласува доверие и на 20-годишния бранител Живко Атанасов. Синът на олимпийската шампионка и световна рекордьорка по лека атлетика Йорданка Донкова е титуляр в мача срещу Локо (Сф), като ще играе двойка централни бранители с Иво Иванов. На десния бек ще е друго ново попълнение - привлеченият от Пирин Александър Башлиев. Вляво на "синята" отбрана титуляр е Орлин Старокин, пристигнал от Черноморец.

Стартовият състав на "Левски": 23.Пламен Илиев, 20.Александър Башлиев, 13.Живко Атанасов, 5.Иво Иванов, 6.Орлин Старокин, 45.Владимир Гаджев, 3.Сержиньо Грийн, 21.Тодор Христов, 17.Даниел Младенов, 22.Дарко Тасевски, 9.Сьорд Арс