“Левски” е в усилено търсене на двама централни нападатели, но на този етап не може да си осигури принципно съгласието на нито един. Дори собственият им играч Сьорд Арс не е пожелал да се върне преждевременно на “Герена”, пише “Тема Спорт”. Холандецът има договор със “сините” до 30 юни 2014 г., но в момента е преотстъпен на китайския Тянджин Теда до края на 2012 г.
 
Арс беше даден под наем по настояване на бившия треньор Николай Костов, който не използва в постройката си класически централен нападател. Самият футболист призна, че не е бил против трансфера, тъй като в Китай получава два пъти по-голяма заплата. На “Герена” той взимаше около 12 000 евро. Тянджин Теда има опция да откупи играча след края на настоящото споразумение, но ако се откаже от тази възможност Арс ще се завърне в “Левски”.
 
Новият треньор на “сините” Илиан Илиев е запознат с качествата на играча и иска да го върне в София преждевременно, но за момента нито китайците, нито нападателят поддават. Илиев споменал, че няма от лятото отборът няма как да играе без централен нападател и поискал двама нови играчи за този пост. Единият набелязан е от френски втородивизионне отбор. Според различни спекулации за “Левски” се спрягат бившите играчи на Локомотив (София) Цветан Генков и Мартин Камбуров.