Арсенал (Лондон) потърси за контакти Етър, като великотърновският клуб ще сътрудничи на знаменития британски клуб в търсенето на таланти и ще черпи опит, а великотърновската детско-юношеска школа ще работи по модела на тази на Арсенал, съобщава sport-vt.com.

Новината стана факт след днешната среща в Истанбул на мажоритарния собственик на Етър Фейзи Илханлъ с представителя на Арсенал за Южна Европа Джордж Толиас. На нея присъства и представителят на английския клуб за Турция Онур Безира.

На срещата е било договорено Етър да представлява Арсенал за България, като ще работи за „топчиите” в търсенето на млади перспективни футболисти и ще може да ползва огромния му опит.

Първата стъпка в съвместната работа е поканата, която Етър получи за участие в престижен международен юношески турнир в Гърция с участието на Арсенал, Волендам (Холандия) и още няколко чужди отбора. Надпреварата „Atreus Premiere Cup” е за футболисти, родени 1997-98 година, като организаторите поемат всички разходи по престоя и участието на „виолетовите”. Турнирът е в Арголида (Гърция) и ще бъде от 15 до 18 юни т.г., разходите на „Етър” са за сметка на домакините. В надпреварата са участвали Арсенал, Нотингам Форест, Еспаньол, Етър, Олимпиакос, АЕК, юношески национален тим на Холандия, Калиманещи (Румъния) и др.

Това е само първата стъпка към бъдещото сътрудничество, увериха от Етър, а контактите тепърва ще се разширяват. На 9 юли Джордж Толиас пристига на визита във Велико Търново по покана на ръководството на великотърновския клуб.