Юношеският национален отбор на България (до 19 години) започна с 0:0 участието си на международния турнир в Ергенцинген. В първия мач момчетата на Владимир Стоянов се изправиха срещу състава на домакините. Полувремената бяха по 25 минути вместо предварително уточнените 20. Въпреки намаленото игрово време пред нашите се откриха две изгодни ситуации за гол - през първата част централният защитник Слави Сталев не успя да засече топката съвсем близо до вратата. След почивката появилият се като резерва Борислав Цонев нахлу отляво, но шутът ме бе неточен. Дебют за българския национален отбор направи Артур Шарлети, който е роден във Франция, с майка българка и се състезава за немския Валдхоф Манхайм.

„Контролирахме мача, но не се получи това, което ни се искаше. Опонентът ни се беше затворил в своята половина и ни чакаше на контраатака. Нашият отбор беше плах и неуверен. Няма никакво значение, че срещу нас се изправят футболисти, които са с една година по-възрастни. Точно в такива двубои мога да си направя нужните изводи на кои футболисти ще разчитам за постоянно. Темпото е много динамично, играе се на максимална скорост. Виждам кои момчета притежават желаната психика и са способни да се справят с физически по-мощни противници", заяви селекционерът на България.

Днес тимът ни ще търси класиране на полуфиналите в следващите си два мача в група 2 - срещу Мазембе и Майнц 05.

Съставът на България: Анатоли Господинов, Артур Шарлети, Георги Радев, Слави Сталев, Радослав Градев, Георг Илиев, Станислав Дрянов (42 - Емилиан Палийски), Божидар Димитров, Александър Василев (26 - Борислав Цонев), Даниел Васев (26 - Пламен Пенев), Григор Долапчиев (26 - Денил Селимински)
Селекционер: Владимир Стоянов