Разделилият се с "Ботев" (Пловдив) бразилец Артур Енрике се сбогува с бултрасите. На профила си във "Фейсбук" защитникът публикува писмото си на раздяла с "канарчетата", както и видео клип към него.

Ето какво пише Артур Енрике:

Всичко си има начало, среда и край.
От тук нататък "Ботев" (Пловдив) няма да разчита на моите услуги. Това не е лесно решение, но колкото повече се отнася до моя живот и кариера, чакането не може да продължава.

Моите очаквания в последните месеци бяха да подновя договора си тук и да имам възможност да играя за "Ботев" още дълго време, както и да стана български гражданин. Очевидно тези очаквания намаляваха заедно с месеците, които минаваха, а в момента ги няма. Няма да обвинявам никого. Въпреки това, ако има виновен, това съм аз. Аз направих избор, повярвах и заложих на "Ботев". Понякога ние губим нашите залози.

Искам да кажа, че не съжалявам за нищо. Двете години, които прекарах тук бяха изпълнени с обучение, победи, загуби, нови приятели и нова култура, която ме грабна и прегърна като свой син. Срещнах хора, които сърца бяха по-големи от телата им. И някои, които изглежда, че нямат сърце.

Научих български! Аз открих повече от фенове. Аз открих религията на "Ботев". Благодаря много за подкрепата, която ми оказахте във всеки един момент - главно през най-трудните такива. Разчитам на Вашата подкрепа още веднъж.

Искам да благодаря също така на всички хора, които бяха част от това приключение. Работодатели, съотборници, персонала, директора, президента, фенове и най-вече приятелите, които открих. Ще Ви пазя всички завинаги в паметта ми и няколко в сърцето ми. Надявам се всички Вие, да разбирате моето решение. "Ботев" заслужава да бъде голям в Европа и ще бъде!

Желая невероятен и успешен сезон на новия персонал и всички играчи. Аз ще Ви подкрепям, дори от дистанция.

Артур Ояма

ВИДЕО - ТУК!