Един от асовете на ЦСКА - полузащитникът Греъм Кери разкри интересни подробности пред "Дейли Рекърд" от престоя си в "червения" клуб.

Ирландецът призна, че е пренебрегнал няколко предложения от английски и шотландски тимове, за да може да играе в евротурнирите. Кери вкара единствения гол за ЦСКА в Европа засега, разписвайки се при загубата с 1:5 от Рома в Рим и разкри, че мачът е бил много специален за него.

„Този гол беше много, много специален, защото майка ми и дядо ми дойдоха на този мач. Не ги бях виждал близо две години заради пандемията. Да вкарам пред нашите привърженици в Рим беше невероятно. Специален момент за мен“, заяви той и продължи по темата с адаптацията си в България.

„Опитах се да науча български, но вече се отказах. Опитвам се да слушам и да се уча от играчите по време на тренировките всеки ден, но все още не мога да се справя. За щастие тук всички говорят английски. Смятам, че повече играчи трябва да поемат риск и да играят в чужбина“, заяви офанзивният халф.

„Откакто пристигнах в България, беше невероятно да работя с няколко различни мениджъри, които имат различен поглед. Това ти помага да израснеш и да се развиваш. Играя 35-40 мача на сезон, а не 50-60 в Англия, така че това вероятно ми помогна да удължа кариерата си с още една година и също ще ми помогне в бъдещата ми кариера след футбола, когато се надявам да стана треньор", допълни Греъм Кери.

Полузащитникът призна, че е бил много близо до това да се завърне у дома през лятото, но е получил предложение за нов договор от ЦСКА.

„Беше страхотно да помогна на клуба да спечели първия си голям трофей от пет години и това е една от основните причини, поради които дойдох тук, защото искам да спечеля първенствата и купите. Беше странен начинът, по който всичко се случи, защото бях тръгнал да се прибирам най-вече заради децата ми. Клубът ме помоли да подпиша едногодишно удължаване точно преди финала за Купата и след разговор със семейството ми, решихме, че това е най-доброто решение. Имах възможност да играя европейски футбол за още един сезон и наистина искам да помогна на отбора да спечели първенството", заяви новият лидер на „червените“.