Ганайският нападател Дерек Асамоа не иска да се връща в Локомотив (София). Той трябваше да се прибере в сряда и да започне подготовка с “червено-черните”, но все още го няма.
 
“Асамоа има договор с нас. Ако не се върне до утре, ще го глобим солено”, отсякоха от “Надежда”.
 
Дерек Асамоа вече си търсел друг отбор, който да откупи правата му от Локомотив (София). Африканецът нямал никакво намерение да играе за “железничарите”, след като разбрал, че заплатата му най-вероятно ще бъде намалена. Босът на клуба Николай Гигов вече обяви, че ще предприеме свиване на бюджета, което ще се отрази върху финансовите възнаграждения на футболистите.
 
До средата на другата седмица най-късно Мартин Камбуров трябва да бъде продаден зад граница. В “Надежда” има две оферти за голмайстора. Той беше пред договор с полския Полония (Варшава), но сделката пропадна в последния момент.
 
Вратарят Юлиян Левашки се раздели с Локомотив (София) и не замина за първия лагер на отбора в Банско. Както е известно, локомотивци привлякоха нов вратар през паузата - Боян Пейков от Берое. В групата не е и Ваня Дзаферович, който вчера официално обяви, че напуска тима, след като договорът му изтече.
 
На проби в Локомотив е привлечен десният външен халф от Сливнишки герой Игнат Дамянов. Сред заминаващите за Банско са и юношите на отбора Александър Манолов и Георги Христов.