Помощник-треньорът в "Ботев" (Пловдив) Саид Ибраимов беше наказан за 1 мач от Дисциплинарната комисия към БФС. На асистента на Станимир Стоилов е наложена и парична глоба от 500 лева.

Причината за санкцията на Ибраимов е, че в мача срещу Локомотив (София) (2:1), е заплашил съдията Георги Йорданов. Както е известно, именно близкият на Борислав Михайлов рефер е един от вариантите да ръководи вечното дерби "Левски" - ЦСКА в събота.

Саид Ибраимов си позволил да го заплаши с думите "повече няма да видиш терен", заради което си изпати.

В същото време жалбата на "Ботев" (Пловдив) за непоказани картони за груба игра в мача с Локомотив (София) е оставена без последствия, тъй като е просрочена с няколко дни.

Председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев обясни разликата затова, че на миналото заседание бе наказан играчът на Локо (Сф) Александър Бранеков за словесни обвинения за купуване на съдия, докато същото нещо за сходни изказвания не води за санкция при треньора на Литекс Христо Стоичков.

"В случая с Бранеков бяхме сезирани от медийната комисия, а за Христо Стоичков нямаме такава информация. Знаете, че Дисциплинарната комисия не се самосезира", каза Кучев.