Помощник-треньорът на националния отбор на България по футбол Иван Иванов гостува в предаването „Арена спорт“ по БНТ. Бившият защитник коментира очакванията си за предстоящите мачове на „лъвовете“ от квалификациите за Евро 2024.

„Най-важното е да задържим възходящата линия в организацията на играта и енергията, която отборът показа в предишните мачове. Това може би ще бъде основен фактор в тези квалификации. Стартът ще бъде много важен. Точките и математиката за момента оставяме встрани. Ние ще направим всичко по силите ни, за да се класираме. Резултатите неминуемо ще последват“, започна Иванов.

„България винаги е имала добри млади футболисти. Апелът ми към тях е да се развиват, защото само така можем да променим положението, в което се намираме. Тенденцията в световния футбол е залагането на млади футболисти, дори и в големите отбори. Ще бъде по-добре да има достатъчно на брой млади футболисти в отборите, които да взимат активно участие в голяма част от мачовете“, каза 35-годишният специалист.

„Най-важното, на което обръщам внимание е присъствието на Кръстаич извън тренировъчния процес, защото много от нещата се решават и извън терена. От там черпя най-много информация и знания", добави Иван Иванов.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024