Популярният фен на Левски Петър Димитров продължи с атаката си към ръководството на клуба. Той обвини шефовете Наско Сираков и Даниел Боримиров, че са въвели спонсора на „сините“ Мило Борисов в скандал и измама с един от експонатите, които бизнесменът дари на Музея на Левски. Босът на „Палмс Бет“ закупи футболни обувки на Боримиров и възпоменателна монета за 60-годишнината на Сираков (на 22 април 2022 г.) от търга на фондация „Национали 94“, проведен в средата на месец юли.

„Случи се един изключителен скандал. Свързан с левскарщината, свързан с лъжата, за които съм казвал, че нямат място на „Герена“. В музея на Левски няма снимка на Пламен Гетов, но там се появи топка с автографи на футболистите от националния отбор от САЩ`94, закупена от Тодор Батков от търга на фондация „Национали 94“. На тази топка има 5-6 подписа на футболисти, които нямат нищо общо с Левски. Едва ли има музей на клуб в света, където да има подписи на футболисти на историческия съперник. Съмнявам се! Да, тази топка е прекрасна, но нейното място е в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“, заяви Димитров в предаването си „Реконтра“ в „You Tube“

„На другия ден или на по-другия чувам, че Мило Борисов ще направи дарение. Закупил обувките на Дани Боримиров на търга. Когато пуснаха клипа по „ТВ Левски“, аз гледам и не вярвам на ушите си. Първо - на самия търг Боримиров да си даде обувки, които нямат нищо общо със Световното през 1994 г. Представете си на големите аукционни къщи да се появи фалшив експонат. Второ – тогава още нямаше такива бели обувки и Дани Боримиров игра с черни на „Адидас“. Трето – пише „Боримиров №7“, а той беше с №11 в Америка. Още там тръгва измамата. Мило Борисов, човекът, толкова му съчувствам. Той не е длъжен тези неща да ги знае, но около него има пиари. Има един Валентин Грънчаров, който е връзката между клуба и спонсора. Заради тази връзка той ексклузивно е публикувал новина за новия футболист Макун. Така се възползва от връзката си с „Палмс Бет“, но когато трябваше да защити реномето на този, който му плаща заплатата – нали виждате какво стана“, допълни известният фен на Левски.

„На видеото се вижда, че Мило Борисов започва да говори, че с тези обувки е вкарано попадението срещу Гърция. До него Боримиров стои и мълчи. Да, в интерес на истината каза изречението: „Ползвал съм ги в кариерата ми“. Само че излагацията е за г-н Борисов. Сега разбрахте ли, г-н Борисов, защо на тези хора не им вярваме. Мисля, че се уверихте. Направиха ви за смях, а Вие направихте едно благородно дело.“

„Да не говорим за монетата на мажоритарния собственик. Какво общо има тя с Щатите. 60-годишнина, да, няма проблем. Но! Специално за обувките - това е такава излагация. Срам! А Вие не го заслужавате, г-н Борисов. В същото време мажоритарният собственик няколко пъти каза отстрани: „Продължавайте с жестовете“. Да, г-н Борисов, продължавайте с жестовете, но ето това получихте. Къде ви е пиар отделът? Нали за това е там, да преценява за всяко нещо, да се внимава. Аз гарантирам, че ако бях на мястото, директно щях кажа истината. Знаете ли защо се получи това? Защото такива са тези около Вас. Виждат, че се излагате, но продължават да си мълчат. А има и хора, които няма да Ви оставят да се изложите. Защото освен срам за Вас, това е и срам за Левски. Измама!“, отсече Димитров.

„Въпреки всичко и в лошото има нещо добро. Тези обувки са значими за историята на Левски. Да знаете! Те са важен артефакт. Защото с тези обувки Дани Боримиров игра по време на „Синята приказка“ през 2005 и 2006 г. Специално „Найк“ направиха договор с него и написаха „Боримиров №7“. Тези обувки са важни. Г-н Борисов, не са ви отишли парите на вятъра. Онова другото остана срама. Само трябва да се смени табелката в Музея, че не са от Световното, а са от „Синята приказка“, уточни Петър Димитров.