Слабият старт на младежкия национален отбор на България в квалификациите за Евро 2019 със сигурност внася сериозно напрежение в тима на Антони Здравков. "Лъвовете" към момента заемат предпоследното място в групата с актив от едва 2 точки.

Нашите допуснаха конфузна загуба с 0:1 от Люксембург, последвана от две равенства с Казахстан.

Вчерашният хикс 1:1 в Астана явно е дошъл в повече на част от играчите. Сред тях е и защитникът на Славия Стефан Велков, който атакува индиректно първия капитан на тима Антонио Вутов. Играчът на Левски не взе участие в двете квалификации за Евро 2019 , но пък за сметка на това игра в контролата на "сините" с Ботев (Враца) през уикенда. 

“Несъмнено, ако Краев, Вутов, Юсеин и Йомов са с нас, ще вдигнат нивото на отбора. Сега кой поради каква причина отсъства - един ангажиран с националния отбор и слава богу, игра, друг е контузен, а трети игра за Левски. Това не знам как да го коментирам”, заяви Велков на летище “София”.

“Определено не е приятно, защото Антонио е първи капитан на отбора, но в крайна сметка има неща, които не са изяснени по тази тема. Вутов е капитан, лидер, футболист с много добри качества и ние ще го посрещнем с отворени обятия”, допълни още изкаралият преди време проби в Манчестър Юнайтед бранител.