Атанас Джамбазки подаде оставка като треньор на Монтана. Решението на наставника дойде 24 часа след домакинската загуба от Славия с 0:1. Поражението свали Монтана на последното 16-то място в “А” група с 12 точки. От началото на сезона Монтана има само три победи, три равенства и единадесет загуби.

Само преди няколко дни Джамбазки заяви, че може да подаде оставка, но впоследствие размисли и каза: “Може би най-лесно е да си тръгна, но не искам да бягам от отговорност. Вярвам, че имаме сили да излезем от тази ситуация и трябва да го направим още в следващия кръг.” Загубата от Славия обаче доведе ситуацията до раздяла.

Оставката на Джамбазки беше потвърдена от кмета на Монтана Златко Живков, който допълни: "Бяхме поставили задача да се спечелят между 4 и 6 точки в първите два кръга. Футболистите не успяха да се справят. Причините са комплексни."
 
В понеделник (11 март) ръководството на клуба ще се събере, за да реши дали да приеме оставката на Джамбазки от поста старши треньор и последващите действия.