Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Бившият топрефер Aтанас Узунов коментира пред БЛИЦ СПОРТ двете дискусионни ситуации от Вечното дерби ЦСКА - Левски (0:1). Както е известно, "армейците" претендираха за дузпа за игра с ръка на Иван Горанов, след което пък Жерсон Кабрал падна в наказателното поле на "червените" и "сините" също поискаха 11-метров наказателен удар.

"Стопроцентова дузпа за ЦСКА. Критерият обаче трябва да се уеднакви за всички клубове, защото вчера на Ботев (Пловдив) се даде дузпа за същата ситуация (б.р. - при победата с 2:0 над Верея). В крайна сметка се гледа посоката на топката, беше в очертанията на вратата. Вярно е, че Горанов е с гръб, обръща се, но ръката му е разперена встрани. Категорично спира посоката на топката", обясни Атанас Узунов. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"При ситуацията с падането на Кабрал в наказателното поле на ЦСКА нямаше основание да се свири дузпа", добави бившият топрефер.

"Критерият на съдиите трябва да бъде еднакъв при отсъждането на дузпи за игра с ръка в наказателното поле. Не може на едни да се дава, а на други да не се дава. Иначе Ивайло Стоянов се справи с ръководенето на Вечното дерби. Желателно е всички дербита да минават по този начин - феърплеят и футболът да бъдат на преден план. А колко са играли футболистите и какви са им възможностите, е отделен въпрос. Треньорите си бяха изградили своята тактика и заради това не се получи вълнуващ мач", каза още Атанас Узунов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019