Лудогорец се похвали с второ попълнение от германската Бундеслига за половин година. Вчера „орлите“ подписаха с халфа Каули от Падерборн, след като на 11 септември привлякоха левия бек Талеб Тауата от Айнтрахт (Франкфурт) като свободен агент.

Визитката на Каули Оливейра Соуса показва любопитния факт, че той никога не е играл за отбори от родната си Бразилия. Причината за това е много интересна и БЛИЦ СПОРТ ще ви я разкаже накратко.

Новото попълнение на Лудогорец е роден на 15 септември 1995 г. в Порто Сегуро – град с повече от 145 000 жители от бразилския щат Баия.

Още като петгодишен Каули се мести в Германия. Заедно с година по-голямата си сестра Ананда последват майка си. Причината е, че Карла сключва брак с немския благородник Петер фон Бьозелагер, който е доведен баща на настоящия играч на Лудогорец. Семейството живее в замъка Хаймерцхайм от едноименното малко населено място (около 6500 жители), което се намира на 20 км западно от Бон.

Петер фон Бьозелагер е най-големият син на барон Антониус фон Бьозелагер, който управлява замъка Хаймерцхайм. Част от благородническата фамилия са братята Филип и Георг – бивши офицери от Вермахта през Втората световна война, участвали в опита за атентат срещу Адолф Хитлер на 20 юли 1944 г., които е известен като „Операция Валкирия“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Именно ранното преместване в Германия е причината Каули никога да не играе за бразилски отбори, въпреки че любимият му тим е Ботафого и дори има детска снимка с екипа на клуба от Рио де Жанейро. Той започва с футбола в Рот-Вайс (Дюнстелковен), а след това преминава в юношеските формации на Кьолн. Точно с „козлите“ печели Юношеската купа на Германия през сезон 2012/13. През същото лято с екипа на Кьолн вкарва на любимия си отбор на турнир в Германия, на който Ботафого е гост.

Година по-късно се мести в големия градски съперник Фортуна (Кьолн), който се състезава в трета дивизия. Дебютира на 26 август 2014 г. при загубата с 0:1 от Оснабрюк. Три години след това преминава в Дуисбург, който току-що е спечелил промоция за Втора бундеслига. При „зебрите“ негов треньор е българинът Илия Груев. През лятото на 2019 г. става част от Падерборн, който тъкмо е завоювал участие в германския елит, а през февруари е получил гол от Каули в мач за Купата на Германия при победата с 3:1 на 1/8-финалите.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ЗАМЪКЪТ ХАЙМЕРЦХАЙМ


КАУЛИ С ЕКИПИТЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ОТБОРИ ПРЕЗ КАРИЕРАТА МУ