Втородивизионният Малеш (Микрево) победи с 4:3 елитния Монтана в контрола, играна в Правец.

Борещият се за оставане в Западната "Б" група тим от Микрево водеше до почивката с аванс от два гола. Георги Жежев откри в 36-ата минута от дузпа, а Юли Колушев покачи на 2:0 в 42-ата.

Монтана стигна до изравняването - 2:2, след попадения на Валери Беров в 49-ата и на Йордан Тодоров от дузпа в 53-ата.

В 59-ата Светослав Саватов отново изведе Малеш напред в резултата, разписвайки се за 3:2. В 65-ата Георги Жежев с глава вкара второто си попадение в мача за 4:2.

В 73-ата минута възпитаниците на Атанас Джамбазки стигнаха до трети гол, дело на привлечения през зимата нападател от школата на ЦСКА Боян Гайтанов. До края не падна ново попадение и Малеш се поздрави с успеха - 4:3.

Тимът от Микрево в събота гостува във Враца на втория "Ботев" в мач от 21-ия кръг на Западната "Б" група. Преди срещата Малеш е на 10-ото място с 19 точки, като само "Ботев" (Криводол) има по-малко - 13. Отборът от Враца пък е с 31 и изостава само с 1 точка от лидера Етър (Велико Търново).

Отново в събота от 17:00 часа пък Монтана гостува на Пирин в Благоевград в двубой от 20-ия кръг на "А" група. Селекцията на Атанас Джамбазки е на 10-ото място в елита с 22 точки, а "орлетата" са на последната 16-а позиция с 12 точки. /БЛИЦ