Австрийска компания почти сигурно ще бъде новият генерален спонсор на ЦСКА, пише „Меридиан Мач". Това е ORS (Oesterreichische Rundfunksender GmbH & Co KG). Тя е водещ австрийски доставчик на услуги в аналоговите и цифровите радио и телевизионни предавателни технологии. В момента текат последните преговори между двете страни и е много вероятно да се стигне до договор, адекватен на марката ЦСКА.

Дружеството произхожда от австрийската държавна телевизия ORF и е основано в началото на 2005 г. Акционери в него са ORF (60%) и Medicur Sendeanlagen GmbH (Медикур Зендеанлаген ГмбХ) - член на Райфайзен Холдинг Виена (40%). В началото на декември компанията сключи споразумение с БТК за покупката на Национално управление „Радио и телевизионни станции" (НУРТС). Преди три месеца обаче сделката се отложи.

Очаква се договорът на ORS c „армейците" да е за 2 години. Последният спонсор на ЦСКА бе „Вивател", който се оттегли през миналото лято след отнемането на лиценза на клуба за евротурнирите. През март „червените" преговаряха с три застрахователни компании, но не бе постигнато споразумение с нито една от тях. Те предлагаха твърде ниски цени с оглед марката, чрез която искат да се рекламират.

Интересното е, че през новия сезон ЦСКА ще да има и втори рекламодател, чието име засега се пази в тайна. Той вече е договорен и ще бъде обявен през другата седмица. Неговото лого ще стои на гащетата на екипите на „армейците", а на основния спонсор - на фланелките. /БЛИЦ