"Левски" обяви партньорството си с пореден спонсор - строителната компания "Щрабаг". На пресконференцията на "Герена" присъства финансовият директор на "сините" Константин Баждеков и представител на австрийския концерн - Херберт Крутина. Чужденецът изтъкна, че компанията влиза в "Левски", за да помогне на отбора да се качи на първото място. Договорът е за 1 година, има опция за удължаването му с още две.

"Изключително се радвам, че вече сме партньори с "Левски". Целта ни е да допринесем "Левски" да се върне на първото място. Радваме се, че имаме възможност да стимулираме работата с младежта, което за нас е изключително предизвикателство", заяви Крутина, който е член на борда на директорите на "Щрабаг".

"Най-голям интерес проявяваме към работата с младежта. Като общество сме длъжни да представим на младите хора добър старт. С това сътрудничество се надяваме да станем по-популярни в България", каза австриецът, който получи фланелка на "Левски" от сънародника си - защитникът на "сините" Максимилиан Карнер.
 
"От името на "Левски" искам да изкажа благодарност към господин Крутина и госпожа Гигова затова, че стигнахме до днешния ден, за подписване на един договор, който е едногодишен с възможности за продължаване", каза Баждеков.

"Господин Крутина пристигна специално за това събитие, благодаря за вниманието. Уверявам ги, че ще направим всичко възможно да се явим един коректен, интересен партньор, за да може концернът "Щрабаг" да бъде популяризиран в нашата страна. До края на месеца ще има още нови договори, не сме спрели да работим в тази насока. Надявам се и с представянето на отбора, което с новото партньорство да тръгне във възходяща насока, да намерим нови спонсори, които да видят в лицето на "Левски" сериозен бизнес партньор", добави шефът в "Левски".

Крутина съобщи, че компанията е готова да помогне на "Левски" и с бъдещи строителни и инфраструктурни проекти в базата. "В момента ние строим стадиона на Рапид (Виена), който ще бъде готов следващата година. Имаме опит да изпълняваме такива проекти. Бихме се радвали, ако ни се предостави подобна възможност и в България", каза Крутина.

"Експерти сме в сферата на строителството. Нашата компания работи в България вече над 12 години, реализирали сме много интересни строителни проекти и с това партньорство искаме да документираме нашия ангажимент към българския бизнес и спорт", добави Херберт Крутина.

"Вярваме, че средствата, които ще осигуряваме, ще бъдат използвани по предназначение за нуждите на клуба. Ако счетем, че сътрудничеството ни с "Левски" е успешно, договорът ще бъде удължен. Разбира се, това е свързано с икономическия успех на компанията. За да инвестираме, трябва преди това да спечелим тези пари", кача още австриецът.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016