Автобусът на Локомотив (Горна Оряховица) е помел две коли в Каварна часове преди гостуването на Добруджа, което "железничарите" спечелиха с 1:0, съобщи БНТ. Отборът на Сашо Ангелов бе отседнал там на хотел преди гостуването си в Добрич.

На паркинга пред хотела празният автобус изненадващо е потеглил на заден ход, като е помел оградата и два автомобила. Едната от тях е „БНТ Такси”, от която екипът слязал минута преди това. За щастие и в автобуса, и в двете коли, е нямало хора и щетите са само материални.

„Около 13:30 часа чисто нов автобус, на горнооряховския футболен отбор, паркиран до кофата за смет, разбива тази врата и се отправя право надолу, помита две коли – едната от които нашата – на Българската национална телевизия. Слава Богу с екипа слязохме от колата, точно минута по-рано. Чухме грохота. И видяхме колата си, задницата й напълно размазана и вдигната над бордюра. Веднага съобщихме на спешния телефон 112 за нелепия инцидент. Светкавично на мястото, пред хотел “Каварна”, пристигнаха служителите на реда”, се казва в материала на БНТ.

Шофьорът на автобуса на Локомотив (ГО) е заявил, че няма обяснение за случилото се. Според него автобусът е технически изправен. „Автобусът е перфектен отвсякъде. Или спирачен кран нещо е изпуснал, в смисъл въздухът е свършил и от там всичко… но като свърши въздуха, автобусът трябва да блокира. А защо не е блокирал и е тръгнал си нямам идея”, каза пред БНТ шофьорът Атанас Ангелов.

Уточняват се всички обстоятелства по инцидента. Очаква се да бъдат изетти кадрите на охранителната камера на хотела, които ще разкрият повече за случая.

Отборът на Локомотив (ГО) е бил извозен за мача с Добруджа с друг автобус, предоставен от гр. Каварна.