Юношеският отбор на Лудогорец във възрастова група до 15 години загуби финала на VIVACOM CUP 2023, отстъпвайки на Цървена звезда след изпълнение на дузпи. Международният турнир се проведе на клубната база на разградчани – „Гнездо на орли“.

Талантите на "орлите" поведоха в резултата, но злощастен автогол възстанови равенството между двата тима. В последните минути "Цървена звезда" получи шанс да изпълни 11-метров наказателен удар, който бе отразен от вратаря на Лудогорец и равенството се запази.

Така се стигна до изпълнение на дузпи, къде гостите от Сърбия надделяха с 4:5 и се поздравиха с първото място в турнира, а за "орлите" останаха сребърните медали на VIVACOM CUP 2023.

В останалите срещи от деня, Динамо (Киев) надви Гетика с 12:0 и се нареди трети в крайното класиране, до като "Академия Грозданоски" победи "Академия Удинезе" с 4:1 и зае петата позиция в турнира.

В церемонията по награждаването участие взеха старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев, изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, както и директорът на школата на Лудогорец Радослав Комитов.

Представители на спонсорите на турнира - Елица Събева (VIVACOM) и Стоян Попов (изпълнителен директор SportVision), също наградиха децата за техните усилия и им предоставиха подаръци осигурени от SportVision.