Бдин (Видин) се отказва от участие в единната "Б" група, съобщиха за БТА от БФС. Втора дивизия вече е с един отбор по-малко, а само преди няколко дни беше изтеглен жребият за новия сезон, в който Бдин участваше. Клубът от Видин първоначално заяви, че ще играе в “Б” група от есента, но след това се оказа, че има още стари задължения, които не са погасени, а също така и планираните финанси няма да стигнат за цял сезон.

Голямата част от досегашните футболисти започват да пускат жалби до комисиите на БФС за неполучени заплати от миналата година. Някои от тях претендират за три, а други за две заплати. Бдин (Видин) сега има възможност да продължи участието си в Северозападната "В" група, но ако така се развият нещата, дълговете на клуба остават. Другият вариант е Бдин да бъде обявен в несъстоятелност и да бъде регистриран нов клуб. Така обаче футболистите и треньорите, които имат да получават пари, ще останат без тези свои суми.

Съществува вариант "Б" група все пак да започне с пълен състав, ако БФС вземе такова решение. Тогава втора дивизия ще бъде попълнена с изпаднал отбор или състав от "В" групите, който отговаря на условията./БЛИЦ