"Нова Броудкастинг Груп" придоби правата за телевизионно и онлайн излъчване на мачовете и от „Б” професионална футболна група. Медийната група вече втори сезон е лидер в отразяването и на елита – „А” група. Каналите от пакета Diema Extra ще покажат в преки предавания по един мач във всеки от последните пет кръга от надпреварата в българския втори ешелон през настоящия сезон.

„Б” група е второто ниво в професионалната футболна йерархия на България. Дивизията се състои от 16 отбора, между които личат имената на някогашни колоритни членове на елита като Нефтохимик, Дунав, Локомотив (Горна Оряховица), Добруджа, Спартак (Плевен). От миналия сезон младежките отбори на някои от елитните клубове, като Литекс и Лудогорец, също участват в „Б” група, но без право на промоция.

Шампионът в дивизията получава автоматично право да се състезава в „А” група през следващия сезон, а вторият участва в плейоф срещу предпоследния от „А” група и също има осезателен шанс за промоция.

Стартът ще бъде даден още този четвъртък (28 април), когато HD камерите на Диема Спорт ще се фокусират върху случващото се на градския стадион в Русе, където лидерът Дунав ще иска да направи поредна сериозна стъпка към титлата и автоматичната промоция при най-добрите. Съперник обаче ще е възраждащият се Добруджа, който се бори за оцеляване и всяка точка може да се окаже безценна в края на кампанията.

Дори и Дунав да стане предсрочно шампион, в „Б” група остава сериозна интрига за второто място, което дава право на участие в решителния плейоф срещу деветия от „А” група след края на редовния сезон. В тази битка най-силно са замесени Поморие и Локомотив (Горна Оряховица). До края на надпреварата Диема Спорт ще отрази и двубои с тяхно участие, като ще обърне внимание и на битката за оцеляване.

С придобиването на медийните права за „Б” група Нова Броудкастинг Груп разширява още повече „телевизионната география” на българския футбол, предоставяйки допълнителни възможности на хиляди футболни фенове да проследят изявите на любимите си отбори по телевизията. Срокът на договора включва и следващия сезон и е още един израз на плодотворното партньорство между „Нова Броудкастинг Груп” и Българския Футболен Съюз.

Първоначалният списък с избраните мачове от Б” група за този сезон:
26-и кръг: Четвъртък, 28 април 2016 г.
17:00 часа Дунав (Русе) - Добруджа (Добрич) Диема Спорт

27-и кръг: Неделя, 8 май 2016 г.
20:30 часа Поморие - Созопол Диема Спорт

28-и кръг: Петък, 13 май 2016 г.
20:15 часа Нефтохимик (Бургас) - Локомотив (Горна Оряховица)  Диема Спорт

29-и кръг: Събота, 21 май 2016 г.
18:00 часа Дунав (Русе) - Верея (Стара Загора) Диема Спорт

30-и кръг: Петък, 27 май 2016 г.
20:15 часа Поморие - Локомотив (Горна Оряховица) Диема Спорт   

* БФС и "Нова Броудкастинг Груп" си запазват правото на промени.

 Kласиране, програма, резултати и всичко за "Б" група - ТУК !!!