Бившият футболист на Берое Емил Ангелов-Бабангида подписа договор с тима от Стара Загора и напролет ще облече отново зеления екип.

"Благодаря на ръководството че ми подадоха ръка в този труден момент. Радвам се , че отново ще играя за "Берое" и ще имам възможност пак да видя старозагорската публика. Надявам се колкото се може по-бързо да бъда готов на 100% за игра и да бележа отново, за радост на феновете и отбора", каза Ангелов след подписването на договора.

Емил Ангелов е роден на 17 юни 1980 година в Хасково. Юноша е на "Граничар" (Свиленград), а най-силните му години преминават в "Левски" (София) където записва 79 срещи и вкарва 29 гола като постига и успехи в европейските турнири.

На 30 август 2011 година подписва договор с "Берое" когато "заралии" са в много тежко положение с няколко поредни загуби в първенството на "А" група. Ангелов се налага като основен футболист в състава и записва 21 срещи, в които вкарва и 6 гола.

През лятото на 2012 година тогавашното треньорско ръководство решава да се раздели с футболиста. Той преминава в Коняспор (Коня, Турция) където дори записва официален мач, но се контузва и се налага операция на предна кръстна връзка. Ангелов започна тренировки с Берое с началото на зимната пауза, като в крайна сметка предвид физическото му състояние Петър Хубчев реши да му предложи договор.