Баджанакът на бившия собственик на "Ботев" Димитър Христолов Кирил Андонов е новият старши треньор на Локомотив (Септември). Тимът заема 5-ото място на полусезона в Югозападната "В" група.

Пловдивският кадър наследява на поста Лазар Димитров, който напусна клуба преди Нова година, съобщава сайтът на Локо (Септември).
Валентин Карагьозов остава в щаба на Андонов като играещ помощник-треньор. Негова ще бъде и основната задача да го въведе в обстановката на отбора и да го запознае с качествата на играчите.

"Кирил Андонов се вписва на 100% в търсения от нас профил за нов треньор. Той е бивш елитен футболист със сериозна визитка и в същото време е млад и перспективен треньорски кадър, който е готов да сподели с нас високите цели и амбиции на клуба. Чакането си заслужаваше", коментира назначението на 43-годишния футболен специалист спортно-техническият директор на Локомотив Петър Стоянов.

Новият треньор на Локо (Септември) ще бъде представен официално пред феновете в сряда преди контролата срещу Чепинец (Велинград), която ще се играе от 14 часа на стадион "Локомотив".

Кой е Кирил Андонов
Роден е на 1 октомври 1967 г. в Пловдив. Юноша е на Спартак (Пд). Играл е още за Марица (Пд), Локомотив (Пд), "Ботев" (Пд) и турския Ванспор. След края на кариерата си е бил помощник-треньор на "канарчетата", след това работи за кратко в Локомотив (Мездра), а за последно е бил помощник-треньор в Черноморец (Балчик).