Багер "захапа" асфалтовото покритие на стадион "Лазур", което се откри след демонтажа на изкуствената трева. Над 400 рула с покритието бяха извозени към кампуса "Гнездо на акули" край бургаския квартал Сарафово.

Багерът ще копае на дълбочина половин метър докато стигне шахтите за отводняване. После ще се монтират компютризирана напоителна система и нов дренаж.

С подмяната на "Лазур" се е заела фирма "Онтарио спорт". Нейният шеф Христо Тодоров даде уверения, че новата естествена трева ще бъде от изключително качествен сорт. Покритието ще бъде доставено от собствена плантация на "Онтарио спорт".

Очаква се Черноморец да започне да играе домакинствата си от "А" група върху новото естествено тревно покритие най-късно от месец април.

"Акулите" се събират за първа тренировка на 9 януари (събота). Мениджърът Красимир Балъков ще изведе избраниците си в 14:45 часа на стадион "Черноморец". Още на следващия ден след сбора си, в неделя, четвъртите в есенното класиране на "А" група се качват на лагер в Пампорово до 15 януари. /БЛИЦ