Първите изкопни дейности по подмяна на тревното покритие на стадион “Берое” в Стара Загора започнаха, съобщиха от пресслужбата на клуба. Там ще бъде положена 8 000 кв.м. естествена тревна настилка. Тя ще е на пясъчна основа, каквито са стадионите на водещите европейски клубове.
 
Предстои да се премине през няколко етапа на работа. Най-напред ще се направи изкоп, дълбок около 65 сантиметра, за да могат да се поставят тръби за дренажната система. Следва трошено-каменна фракция, която ще бъде 4 слоя. Предпоследният слой е коренова зона, смес от селектирани пясъци и органични добавки. Едва тогава ще се постави тревният чим от естествена трева.
 
До старта на новото футболно първенство в началото на август тревното покритие на стадиона трябва да е готово. Подмяната му е само част от плануваните ремонтни дейности, включени в инвестиционната програма на Берое. През тази година се предвижда още ремонт на прилежащите съоръжения, преустройство на помещенията под козирката, обособяване на зала за пресконференции, нова стая за вътрешно наблюдение и сигурност, ремонт на санитарните помещения и др.