Треньорът на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов заяви след категоричния успех с 8:0 над Тунджа (Ямбол), че е бил принуден да изкара преждевременно Наско Курдов от терена. Юношата на Левски започна титуляр за "канарчетата" в срещата от 7-ия кръг на Югоизточната "В" група и вкара 4 гола още до 37-ата минута, когато отстъпи мястото си на Илиян Христов.

"Играем по два пъти в седмицата и затова реших някои играчи да почиват. По време на мача на Иван Площаков му стана лошо и преценихме, че е по-добре да излезе, макар че нямахме право на повече смени. Вчера пък Светльо Асенов бе ужилен от оса и получи възпаление. Затова не го пуснахме в игра. Наско Курдов също има проблем с бедрото от доста време и го извадих, за да не се влоши състоянието му", заяви треньорът на лидера в Югоизточната "В" група Мартин Бакалов.

"Разликата в класите между двата отбора е огромна. Гостите от Ямбол заслужават уважение заради куража си да дойдат в Пловдив, защото имаше вероятност да не се явят. Доволен съм от старанието на момчетата. Не подценихме мача. Още в началото на първенството знаехме, че в почти всички домакински двубои най-важната задача пред нас ще бъде да успеем да мотивираме отбора. Ще има още много такива мачове, но какво да се прави. Времето е пред нас, трябва да извървим този път и да играем с подобни тимове", добави Бакалов.

Наставникът на Ботев за пореден път изрази възхищение от публиката на стадион "Христо Ботев" и благодари за подкрепата от името на целия отбор.

"Нашата публика е страхотна. При този интерес към мача Манчестър Юнайтед - Ливърпул, да дойдат толкова много хора и да ни подкрепят по този начин е нещо, което заслужава признание. Искам още веднъж да благодаря от името на целия отбор на нашите привърженици за начина, по който ни помагат. Мисля, че имаме най-добрата посещаемост на домакински мачове от всички отбори в "А" и "Б" групите", каза още Бакалов. /БЛИЦ