Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Хосе Мария Бакеро ще е новият спортен директор на ЦСКА, разкри пред ТV7 един от основателите на Инициативния комитет за промяна на собствеността на "червените" Емил Димитров. По-рано се появи информация, че бъдещият президент на "армейците" Христо Стоичков е поканил своя приятел и бивш съотборник за треньор, но всъщност става въпрос за шефски пост.

Легендарният капитан на Барселона от дрийм тима на Йохан Кройф се е съгласил да стане спортен директор на клуба от Борисовата градина. Това обаче ще се случи, когато новият Инициативен комитет поеме властта от Димитър Борисов и Иво Иванов. Именно тогава и Христо Стоичков ще стане президент на "армейците".

Най-големите притеснения на Емил Димитров са свързани с възможността лицензът на тима за евротурнирите да бъде отнет за следващите 3 години.

Бакеро е роден на 11 февруари 1963 година. Той е ставал два пъти шампион на Испания с екипа на Реал Сосиедад (1981 и 1982), а от 1988 до 1997 блести в Барселона, където печели много трофеи - най-ценният от които е КЕШ. Любопитното е, че Бакеро се е изправял два пъти в евротурнирите срещу ЦСКА. Най-напред като играч на Сосиедад, когато ЦСКА елиминира испанския първенец след 1:0 и 0:0, а после и с фланелката на каталунския тим - в полуфинал за КНК през 1989 г. (4:2 и 2:1 за Барса).

За последно Бакеро бе треньор на полския Лех, откъдето бе уволнен през февруари тази година. Там той беше наставник на бившия играч на ЦСКА Александър Тонев.