Първата тренировка на Черноморец за седмицата е насрочена за сряда сутринта. Дотогава играчите ще почиват и ще се възстановяват след отличната първа серия в шампионата, в която спечелиха 10 точки след три победи и едно равенство и заемат второто място във временното класиране.

След мача със Спортист (Своге) (3:0) двама футболисти са с оплаквания. Орлин Старокин е с пресечен бедрен мускул и ще почива поне седмица преди да възобнови тренировките си. Освен това той ще трябва да посети и зъболекар, тъй като след последния мач, той има и един избит зъб, вследствие удар с лакът от противников състезател.

Двамата контузени, които не попаднаха в групата за последния шампионатен сблъсък - Енис Хайри и Матиас Мориц, се възстановяват по програма и се очаква да бъдат готови за следващия двубой срещу Локомотив (Мездра) на 12 септември. С леки оплаквания от последния мач е и Мартин Тошев, но той ще възобнови нормални тренировки в сряда.

Черноморец ще изиграе контролен мач в паузата на шампионата срещу лидера в Източната "Б" група Спартак (Варна). Мачът със "соколите" е в петък от 17:30 часа на стадион "Спартак" в морската ни столица. /БЛИЦ