Треньорът на Черноморец Красимир Балъков се обяви твърдо против евентуалното ново правило за бройката на чуждестранните футболисти, които могат да играят у нас. От БФС заявиха, че може да намалят бройката и от петима чужденци, те да станат трима.

„Ако от новия сезон се приеме правилото за трима чужденци, това значи, че БФС работи непрофесионално. До момента сме похарчили около 20 000 евро за скаутска мрежа. Едно решение не може да се вземе от днес за утре. Ние не можем да променим трансферната си политика заради такова решение”, каза Балъков.

„За момента няма кой от чужденците да вземе български паспорт като превантивна мярка. Законът е много строг за изваждане на гражданство. Само Стоимирович има някаква възможност”, каза още Балъков.

Националът на Венецуела Хектор Гонсалес бе представен официално като футболист на Черноморец. 31-годишният халф има 56 мача за националния отбор на страната си и притежава италиански паспорт. Гонсалес идва като свободен агент от АЕК (Ларнака).

“Черноморец има големи амбиции, затова подписах с клуба. В последните три години играх в Кипър. За мен пристигането ми в България е голямо предизвикателство. Спомням си националния отбор на България от световното първенство през 1994 година, както и Стоичков, Сираков, Балъков. Приятели са ми разказвали за футбола тук. Разговарял съм със Сичеро и той ми каза, че обстановката е отлична”, каза венецуелецът.

Черноморец може да срещне испанския елитен Майорка в контрола по време на лятната подготовка на тима.

“Отпадна вариантът да се подготвяме в Германия и най-вероятно ще сме в Австрия. Там има отлични условия. Ще изиграем три мача, два от които с много добри тимове, а един ще е със смесен отбор от местността, където ще бъдем. Има възможност да играем с Майорка. Лагерът ще бъде от 18-и до 28 юли, а преди това ще сме в Бургас. След като завърши първенството ще се разделим с някои футболисти, но сега не искам да създавам допълнително напрежение в отбора”, каза Краси Балъков.

“Основната ни цел е да играем добре и да победим. Славия е с 2 точки пред нас в класирането. Мачът няма да бъде никак лесен. Ванче Траянов получи контузия в аддукторите и почти сигурно няма да играе. Други проблеми с контузии нямам и се надявам да не се появят такива до края на седмицата”, допълни специалистът.

„Разбира се, че имаме интерес към Даксон, но повече не искам да говоря по този въпрос. Просто потвърждавам новината, която излезе в пресата от президента на Локо Пловдив Галя Топалова”, завърши Балъков./БЛИЦ